Avaleht Uncategorized Panasonic Lumix DMC-GM5 digikaamera ülevaade – pisike, kuid võimas

Panasonic Lumix DMC-GM5 digikaamera ülevaade – pisike, kuid võimas

1
0

Olgem selged. Ma ei ole väikese kaamera tüüpi mees. Ma olen mees, kes sprindib 200 meetrit mööda järsku mäge üles kolme DSLR-aparaadi ja pika objektiiviga, et saada King of the Mountain’i finišifotot.

See on minu jaoks tööpäev. Nii et kui annate mulle käe ette peopesasuuruse kaamera, ärge olge väga üllatunud, kui ma reageerin sellele nagu ragbist, kellele antakse sidrunipressi. Näiteks, mida ma sellega teen?

See ei tähenda, et Panasonicu Lumix DMC-GM5 ei avalda mulle muljet. Tõepoolest, ma veetsin kogu esimese päeva, mil see mul oli, rändades läbi menüüde, et leida peidetud pärleid.

Ma saan pildistamisel reguleerida toonikõverat, et kõrge kontrastsusega stseene kontrolli alla saada? Lahe.

HD-video? Lahe. Timelapse ja stop-motion? Suurepärane.

GM5 on objektiivide vahetatavusega

Lühiajalised “Snap” filmid, mis sobivad ideaalselt sotsiaalmeedias jagamiseks? Ei ole minu asi, kuid, noh, lahe, arvan ma, kuigi tuleb küsida, miks te ei kasuta sama asja jaoks lihtsalt telefonirakendust.

WiFi-võrgustik? De rigeur väikestes shooterites tänapäeval, aga see on olemas ja toimib. Lahe, kuigi NFC puudub.

Tegelikult on enamik funktsioone üsna oodatud, kuigi tuleb mainida, et 4K-videot ei ole, mida ma ei pea üllatavaks.

Nii pisikese kaamera puhul on mängus tehnilised probleemid ja kui sa tahad 4K-d, siis Panasonicul on teised sarnase formaadiga mudelid nagu LX-100, mis pakuvad 4K-d, nii et selle puudumine ei ole minu arvates suur probleem.

GM5ülevaade2

Ütlen, et isegi pärast kõiki neid aastaid võin ikka veel imestada, kui palju funktsioone kaameratootjad suudavad ühte korpusesse pakkida. Selles osas väärib GM5 kuldmedalit ja lisaks kõigile maiuspaladele, mida oma raha eest saab, pakub see ka objektiivide vahetatavust.

Jah, see on super kompaktne kaamera, mis võib olla osa Micro Four-Thirds süsteemist. Tore samm, Panasonic. Kahtlemata soodustab see GM5 ostjate uuendamise teed, mis läheb umbes nii: osta GM5 ja komplektobjektiiv; lisa üks või kaks objektiivi; uuenda korpus. Loputa ja korda.

Kui see kõlab küüniliselt, siis ei ole see nii mõeldud. Võimalus integreerida superkompaktne pildistaja süsteemi on suurepärane idee.

Spetsifikaatide poolest on palju, mis avaldab muljet. Selle 16-megapiksline Live MOS-sensor annab üllatavalt teravaid pilte. 1/16 000 maksimaalne säriaeg on muljetavaldav, kui leiad sellele kasutust. Intelligentne automaatrežiim on oma nime vääriline (nagu alati Lumixi puhul) ja AF reageerib rahuldavalt, isegi vähese valguse korral.

Kuid peale kõige selle oli mul alguses raske see kaamera meeldima panna. Kuni ma lõpetasin mõtlemise nagu vana kooli trükimeedia pildistajad, kes alati otsivad funktsioonide levikut, ja panin end selle inimese kingadesse, kellele see kaamera tõesti sobiks suurepäraselt.

See juhtus ilma suurema planeerimiseta. Pärast Lobethalis toimunud Tour Down Underi lõpetamist leidsin end paar tundi suurepärase hilisõhtuse valguse ja ajaga, et laisalt läbi Adelaide’i mägede koju sõita. Nii et ma pakkisin suure varustuse ära, viskasin GM5 esikaaslase istmele ja ütlesin endale: “Ole ise turist”.

Just siis ilmnesid GM5 võlusid. Hoolimata sellest, et GM5 tundus minu käes veidi kohmakalt, oli sellega üsna kiire ja lihtne pildistada. Sõita, peatuda, teha kiire kaader. Korda.

Proovifotograaf Chris Oateni pildistatud näide

GM5ülevaade5

GM5ülevaade9

Pildistage nagu turist; pildistage nagu turist oma viimasel puhkusepäeval, kellel on vaja koguda paar pilti, et tõestada, et see juhtus rendiauto tagastamise teel.

Lõplik selgus selle kaamera atraktiivsusest – et see on suurepärane pildistaja ostjale, kes ei pea veebipõhisest pildijagamisest mööda minema – tuli alles siis, kui ma nägin tulemusi oma iPad minil.

Pärast seda, kui ma olin arvutis oma turistipilte töödelnud, jagasin pilte Facebookis, seejärel avasin albumi oma iPadis. Pildid nägid suurepärased välja.

Kindlasti paremad kui oodatud, sest kui on üks teema, mis kindlasti paljastab sensori puudujäägid, siis on see lai stseen, kus on palju keerukaid lehestiku detaile.

Rohkem näidiskaadreid, mis on tehtud GM5-ga Chris Oateni poolt

GM5review8

GM5ülevaade11

Näidispildid, mida ma selle ülevaatega jagasin, on kõik pildistatud RAW-failidena. Mulle ei meeldi endiselt Lumixi kaamerate JPEG-failid. Nad on natuke liiga teraline pakkimisest. Aga see olen mina. Vähem nõudlikud pildistajad ei hooli sellest, ma eeldan.

Kuid ma toon selle välja, sest antud juhul olen teinud nende piltidega natuke rohkem kui põhitöötlust.

Turistide pildistamise harjutus näitas ka G5 Achilleuse kanna.

Esimene neist on aku kestvus. Kui akumõõtja näitas pooleks täis, kui ma välja läksin, siis ootasin, et saan paar tundi ja võib-olla 150 kaadrit maha. Ei.

Proovige 80 pilti ja vähem kui tund aega. See ei ole viga, pidage meeles. See on piirang. Sellel pisikesel kaameral on pisike aku. Sellelt saab oodata vaid teatud määral ja ilmselgelt ei tohiks akumõõdikut lugeda lineaarselt. See tühjeneb eksponentsiaalselt kiiremini, kui laadimine väheneb.

Pärast sügavat laadimist pidas aku siiski vastu 80 minutit video jäädvustamist. Tegelikult mitte väga halb, kuid see on piirang, mida peaksite silmas pidama.

Teine suur puudus oli pildiotsija. Pilt on tilluke. Jällegi, tegemist on pisikese kaameraga, seega ootame pisikest pildiotsijat, kuid see muudab keerulise stseeni komponeerimise keeruliseks, sundides teid lülituma tagumisele ekraanile, mis on küll tõhus, kuid süvendab akukulu probleemi.

Samuti on kaamera pehmed ja kõvad juhtnupud füüsiliselt pisikesed. Paksud sõrmed hakkavad nendega näpistama. Oh, ja natuke pettumust valmistab see, et tagumist ekraani ei saa pöörata ega kallutada.

Kui oled juhuslik pildistaja, kes suudab seda akut enne iga väljasõitu täis laadida, lisa selle loo lõpus olevale hinnangule üks tärn.

Kui oled juhuslik pildistaja, kes tahab lihtsalt pilte veebi kaudu jagada ja tahab kõige väiksemat pildistajat, mis saab elada kandekotis vms, kuid ei saa nutitelefoni kaameraga rahul olla, siis jäta hinnang üldse tähelepanuta ja võta lihtsalt üks ja proovi seda.

See on teie aega väärt, ma luban teile. Ja viimane nipp: kui mina oleksin see, kes ühe sellise eest raha kätte annab, siis investeeriksin ilmselt kaamerapoes olles teise akusse.

* Ülevaate on kirjutanud professionaalne fotograaf Chris Oaten firmast Insight Visuals.

Panasonic Lumix DMC-GM5

Hinnakiri: 12-32mm kit-objektiiviga, $1099

Eelmine artikkelPadacs kiirlaadimiskaabel kiirendab iOS-i USB-laadimist
Järgmine artikkelPanasonic avalikustab 2014. aasta koduse meelelahutuse 4K- ja LED-telerite valiku

JÄTA OMA VASTUSES

Palun sisesta oma kommentaar!
Palun sisestage oma nimi siia